2010 Dünya Kupasına gidecek 32 takım belli oldu


2010 Güney Afrika Dünya Kupası’na gidecek 32 milli takım belli oldu.Avrupa’dan 3, Afrika’dan da 1 takım daha Güney Afrika’da yapılacak olan Dünya Kupası Finalleri’ne gitmeye hak kazandı. Mısır-Cezayir, Yunanistan-Ukrayna, Slovenya-Rusya ve Portekiz-Bosna son 4 takım daha belli oldu .
2010 Güney Afrika Dünya Kupası’na Afrika’dan gidecek takım Cezayir oldu. Mısır’ı 40. dakikada Yahia’nın attığı gol ile 1-0 yene Cezayir, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.
Cumartesi günü Mısır’ın son dakikalarda bulduğu golle skoru 2-0′a getirip averaj ve puanını Cezayir’le eşitlemesinin ardından tarafsız sahada, Sudan’da oynanan maçta Cezayir, Mısır’ı yenerek Dünya Kupası’na gitmeyi başardı.
Eskişehirspor’dan El Saka ve Beşiktaş’tan tandığımız Ahmed Hassan’ın formasını giydiği Mısır, eleme gurubunda Dünya Kupası’na gidemedi.
YUNANİSTAN FİNALLERDE

Avrupa Play-Off maçında Yunanistan Ukrayna’yı 0-0′ın rövanşında 1-0 yenip finallere gitmeyi elde etti. 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 2.grupta ilk maçta kendi sahasında 0-0 berabere kalan Yunanistan, deplasmanda karşılaştığı Ukrayna’yı 31. dakikada Salpingidis’in golü 1-0 yenerek Güney Afrika’daki turnuvaya katılmayı hak etti.
SLOVENYA SÜRPRİZ YAPTI

Hollandalı teknik adam Guus Hiddink’in Rusya’sı 2-1′lik galibiyetle gittiği Slovenya’dan boynu bükük ayrıldı. lk maçta son dakikalarda Pencik’in attığı golle umutlanan Slovenya Dünya Kupası’na katılma yolunda güçlü Rusya önünde sürprizi gerçekliştirdi ve Rusya’yı 1-0 yenerek finallere katılma hakkını elde etti.
Slovenya’yı finallere götüren golü 44. dakikada Zedic kaydetti. Karşılaşmada Rusya’dan Kerzhakov kırmızı kart gördü.
PORTEKİZ BOSNA HERSEK’İ 2 MAÇTA DA YENDİ
Portekiz’deki maçta Bosna karşısında zorlu anlar yaşasada karşılaşmayı 1-0 galip bitiren Portekiz, deplasmanda da aldığı aynı skorla finallere katılmayı elde etti.
İlk maçta Bosna’nın üstün futbolu ve direkten dönen üstüste topları çizgiyi geçmemiş ve sahadan Portekiz 1-0 galip olarak ayrılmıştı.
1-0′lık galibiyetle Bosna’ya giden Portekiz’i Güney Afrika’ya götüren gol 56. dakikada Meireles’den geldi.
İşte 2010 Dünya Kupası’na katılacak takımlar :
AVRUPA KITASI
Danimarka
Almanya
İspanya
İngiltere
Sırbistan
İtalya
Hollanda
İsviçre
Slovakya
Portekiz
Yunanistan
Fransa
Slovenya
AFRİKA KITASI
Güney Afrika (ev sahibi olarak otomatik katılım)
Gana
Fildişi Sahilleri
Kamerun
Nijerya
Cezayir
ASYA/OKYANUSYA KITALARI
Avustralya
Japonya
Güney Kore
Kuzey Kore
Yeni Zelanda
KUZEY, MERKEZİ AMERİKA, KARAYİPLER KITASI
Amerika Birleşik Devletleri
Meksika
Honduras
GÜNEY AMERİKA KITASI
Brezilya
Paraguay
Şili
Arjantin
Uruguay

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "2010 Dünya Kupasına gidecek 32 takım belli oldu"

Yorum Gönder